Već 25 godina s Vama!

Nazovite nas!

tel 1: +385 51 331 320

tel 2: +385 51 335 568

mob: +385 91 730 3443

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00

Sub: 08:00 - 13:00

Email

info@daman.hr

U nekim sobama i kupaonici mi se pojavila plijesan. Kako je se mogu riješiti?

Odgovor

Zidna plijesan se pojavi na površini zidova i stropova koji su slabo toplinski izolirani i na mjestima toplinskih mostova. Plijesan nastane i zbog loše hidroizolacije ili nedovoljnog prozračivanja unutarnjih prostorija.

Postupak

  • Zaražene površine isperite mokrom krpom ili spužvom.
  • Kada se osuše, premažite ih razrijeđenim dezinfekcijskim sredstvom. Algicid Plus je bezbojno dezinfekcijsko sredstvo za uništavanje algi i plijesni na zaraženim zidnim površinama. Djeluje na čitav spektar zidnih algi i plijesni, pri čemu zelene zidne alge u potpunosti obezboji, Pripravak prije upotrebe dobro protresite te ga nanesite kistom ili slikarskim valjkom. Za jače zaražene površine preporučamo dvoslojni nanos. Drugi nanos je pri normalnim uvjetima moguć nakon 8 do 12 sati. U slučaju nanosa sa Algicid Plusa u spreju, proizvod ne rijedite.
  • Idući korak je bojanje. Nove dekorativne i zaštitne premaze možemo nanijeti na površine koje su premazane dezinfekcijskim sredstvom tek kada su potpuno suhe-obično nakon 8 do 12 sati nakon zadnjeg nanosa Algicid Plusa. Za bojanje dezinficirane površine preporučamo specijalnu unutarnju boju JUPOL Citro koja je otporna na plijesni a pri nanosu osvježi prostor mirisom limuna. Dezinficiranu površinu možete prebojiti i sa JUPOL Classic ili JUPOL Gold. U tom slučaju boji dodajte Jubocid, sredstvo za sprečavanje zidne plijesni.

Preventivno pojavu plijesni spriječite prozračivanjem prostora više puta na dan. Važno je da vodenoj pari omogućite izlaz iz prostorije. Relativna vlaga u prostoru ne smije biti viša od 60%. Perilice i sušilice je dobro maknuti iz kupaonice. Grijači elementi neka se nalaze slobodno u prostoru a vrata negrijanih prostora neka budu zatvorena. To su neka opća pravila za sprečavanje nastanka plijesni.

Probleme sa plijesni trajno možete riješiti poboljšanom ili dodatnom toplinskom izolacijom objekta.

Za više informacija o algama i plijesnima nazovite besplatan info telefon 0800 200 099

Daman

About Daman